Intolerancija na alkohol

Intolerancija na alkohol

Intolerancija na alkohol
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Broj pregleda: 40.398
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Posjetite liječnika ako imate blage simptome netolerancije alkohola. Jednostavno trebate izbjegavati alkohol, ograničiti ili izbjegavati određene vrste alkoholnih pića koje uzrokuju simptome.
Kategorija: Alergije

Što je intolerancija na alkohol?

Alkohol može uzrokovati neposrednu netoleranciju, neugodnu reakciju. Najčešći simptomi uzrokovani alkoholnom netolerancijom uključuju začepljenje nosa i crvenilo kože. Ovo stanje ponekad se pogrešno naziva alergija na alkohol. Intolerancija na alkohol je uzrokovana genetskim stanjem u kojem tijelo nije u stanju razgraditi alkohol. Jedini način da se spriječi je izbjegavanje alkohola.

U nekim slučajevima, nešto što se čini kao intolerancija na alkohol je reakcija uzrokovana na nešto iz alkoholnog pića, kao što su kemikalije, žitarice ili konzervansi. U drugim slučajevima, reakcije su uzrokovane kombiniranjem alkohola s određenim lijekovima. Rijetko, reakcija na alkohol može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema koji zahtijevaju dijagnostiku i liječenje.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!