Dezintegrativni poremećaj u djetinjstvu

Dezintegrativni poremećaj u djetinjstvu

Dezintegrativni poremećaj u djetinjstvu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Dezintegrativni poremećaj u djetinjstvu, također poznat kao Hellerov sindrom, je stanje u kojem se djeca razvijaju normalno do dobi od 2 do 4 godine, ali onda dolazi do teškog gubitka socijalnih, komunikacijskih i drugih vještina.
Kategorija: Dječje bolesti

Liječenje dezintegrativnog poremećaja i lijekovi

Nema lijeka za dezintegrativni poremećaj u djetinjstvu. Liječenje poremećaja je u osnovi isto kao i za autizam. Opcije mogu obuhvaćati:

Lijekovi

Ne postoje lijekovi koji izravno tretiraju dezintegrativni poremećaj u djetinjstvu. Međutim, teški problemi u ponašanju, kao što su agresivnost i ponavljajući pokreti, ponekad mogu biti pod kontrolom s lijekovima za anksioznosti, depresiju ili antipsihoticima. Antikonvulzivni lijekovi mogu pomoći u kontroli epileptičnih napadaja.

Bihevioralna terapija

Ova tehnika se može koristiti od strane psihologa, logopeda, fizioterapeuta i radnih terapeuta, kao i roditelja, nastavnika i skrbnika. Terapija se može koristiti kako bi pomogli djetetu da nanovo nauči jezik, socijalne vještine ili vještine brige o sebi. Ti programi koriste sustav nagrade kako bi učvrstili poželjna ponašanja i obeshrabrili problematična ponašanja.

Ishod za djecu s dezintegrativnim poremećajem u djetinjstvu je obično lošiji nego za djecu s autizmom. Gubitak jezika, kognitivnih i socijalnih vještina, može biti težak i vjerojatno se neće poboljšati.

Alternativni tretmani

Neki roditelji odluče dopuniti tradicionalne medicinske tretmane i bihevioralnu terapije s alternativnim terapijama. Sigurnost i učinkovitost alternativne terapije za ovaj spektar poremećaja nisu dokazane. Znanstvena istraživanja su u tijeku.

Komplementarne terapije za bolesti ovog spektra mogu uključivati posebne dijete za mršavljenje, vitamine i minerale, terapije glazbom i senzoričku integraciju, kako bi pomogli djeci prilagoditi se normalnom osjetilnim iskustvima u okruženju.

Uvijek razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego pokušate s novom terapijom. Vaš liječnik može pomoći da razumijete rizike i koristi, te vas upozoriti na eventualne nuspojave ili interakcije s postojećim lijekovima.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!