Apsces

Apsces

Apsces
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2018.
  • Broj pregleda: 173.620
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Apsces kože se često pojavljuje kao natečena, gnojem ispunjena kvržica ispod površine kože ili može izgledati više kao otvorena rana na koži.
Kategorija: Koža

Pretrage i dijagnosticiranje apscesa

Posjetite svog liječnika ako mislite da možda imate apsces. Kako se dijagnosticira apsces ovisit će o tome gdje se nalazi.

Dijagnosticiranje apscesa kože

Ako imate kožni apsces, liječnik će pregledati zahvaćeno područje. Može vas isto tako pitati koliko dugo je apsces prisutan, je li postojala ozljeda na tom području i imate li bilo kakvih drugih simptoma.

Ako imate više od jednog kožnog apscesa, liječnik može zatražiti uzorak urina. Testirat će urin da vidi ako imate glukozu (šećer) u mokraći, što je znak dijabetesa. To je zato što su kožni apscesi češći među ljudima koji imaju dijabetes.

Unutarnji apscesi

Apscesi koji se razvijaju unutar tijela se teže dijagnosticiraju nego apscesi kože jer se ne mogu vidjeti. Vaš liječnik će vas pitati o simptomima i o bilo kojim drugim zdravstvenim stanjima koje možda imate.

Ako liječnik misli da imate unutarnji apsces, kako bi potvrdio dijagnozu možda vam je potreban ultrazvuk ili rendgen.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!