Apsces

Apsces

Apsces
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Apsces kože se često pojavljuje kao natečena, gnojem ispunjena kvržica ispod površine kože ili može izgledati više kao otvorena rana na koži.
Kategorija: Koža

Prevencija apscesa

Kako apscesi unutar tijela obično nastaju kao komplikacija drugih stanja, ne postoji ništa što možete učiniti da ih spriječite. Međutim, sljedeći savjeti mogu pomoći da spriječite kožne apscese.

Njegujte kožu

Neka vam koža uvijek bude čista, zdrava i bez bakterija. To može pomoći da se smanji rizik od razvoja apscesa kože. Trebalo bi oprati kožu barem jednom dnevno vodom i sapunom.

Također, trebate voditi brigu prilikom brijanja lica, nogu, područja ispod ruke ili bikini područja, kako bi izbjegli porezotine na koži.

Jedite zdravo

Jedući hranu koja je bogata vitaminima i mineralima možete pomoći imunološkom sustavu kako bi ispravno funkcionirao i branio se od infekcija. Voće i povrće koje sadrži puno vitaminima i minerala treba jesti najmanje pet puta dnevno.

Smršavite ako imate prekomjernu težinu ili ste pretili

Ukoliko ste prekomjerne težine ili pretili, možete imati veći rizik od razvoja apscesa kože zbog bakterija koja se nalaze prirodno na vašem tijelu, a ostaju zarobljene u naborima kože.

Dijabetes će povećati vjerojatnost razvoja apscesa kože.

Nemojte pušiti

Pušenje šteti cijelom tijelu, a može utjecati na sposobnost imunološkog sustava u borbi protiv infekcija. Ako pušite, prestanak je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje opće zdravlje.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!