Ubodi komaraca

Ubodi komaraca

Ubodi komaraca
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Rijetko se može pojaviti i ozbiljnija alergijska reakcija od uboda komarca, što rezultira oticanjem grla, osipom i teškim disanjem. Ovo po život opasno stanje (anafilaksija) zahtijeva hitnu medicinsku pomoć.
Kategorija: Koža

Definicija uboda komaraca

Komarci i ubodi komaraca su dosadni. Što je još gore, ubodi komaraca ponekad prenose ozbiljne bolesti, kao što su virus Zapadnog Nila, malarija i denga groznica.

Najvjerojatnije će vas ubosti u zoru ili u sumrak, kada su komarci najaktivniji. Ali, nije uvijek moguće ili poželjno boraviti u zatvorenom prostoru tijekom tog vremena. Srećom, možete poduzeti korake kako bi komarce držali što dalje od sebe.

Međutim, niti jedna metoda nije savršena. Ako vas ubodu, znakovi i simptomi uboda komaraca (crvenilo, oteklina i svrbež) ne moraju se pojaviti i do dva dana nakon što ste bili ugriženi.

Broj tretmana, kao što su oralni antihistaminici i topički losioni, mogu ublažiti svrab od ugriza komaraca.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!