Flatulencija

Flatulencija

Flatulencija
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Plinovi i problemi s nadutosti mogu vas pogoditi u najgorem mogućem trenutku, tijekom važnog sastanka ili u prepunom dizalu. Te premda ispuštanje crijevnih plinova (flatus) obično nije ozbiljno, ono može biti jako neugodno.
Kategorija: Probavni sustav

Testovi i dijagnoza plinova

Vaš liječnik će vjerojatno odrediti što je uzrok vaših plinova i boli, temeljeći se na vašoj povijesti bolesti, pregledom vaših prehrambenih navika te fizičkim pregledom. Tijekom pregleda, liječnik može provjeriti je li vaš trbuh nadut ili može slušati da li postoji šuplji zvuk kada vam se lagano udara po trbuhu. Šuplji zvuk obično ukazuje na prisutnost viška plina.

Ovisno o vašim drugim simptomima, liječnik može preporučiti dodatne pretrage kako bi se isključili uvjeti koji su ozbiljniji, kao što je djelomična opstrukcija crijeva.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!