Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Erektilna disfunkcija (impotencija) je nesposobnost dobivanja i zadržavanja erekcije koja je dovoljno čvrsta za seks. Ako imate problema s erekcijom s vremena na vrijeme, ono nije nužno razlog za zabrinutost. Ali ako erektilna disfunkcija postane tekući problem, ona može uzrokovati stres, probleme u vezi ili utjecati na vaše samopouzdanje.

Životni stil i kućni lijekovi

Za mnoge muškarce, erektilna disfunkcija je prouzročena ili pogoršana zbog životnog stila. Ovdje su neke stvari koje možete učiniti kako bi si pomogli:

Ako pušite, prestanite što brže. Ako imate problema s odvikavanjem, potražite pomoć. Pokušajte s nikotinskom zamjenom (kao što su žvakaće gume), ili se posavjetujte s liječnikom.

Smršavite. Debljina i općenito pretilost mogu uzrokovati, ili pogoršati, erektilnu disfunkciju.

Redovno se bavite tjelovježbom. Ona vam može pomoći kod temeljnih problema koji igraju ulogu kod erektilne disfunkcije na brojne načine, uključujući smanjenje stresa, pomaže vam da izgubite na težini i povećava vam protok krvi.

Ako imate problema s alkoholom ili drogama, liječite ih. Prevelika konzumacija alkohola ili uzimanje određenih droga mogu izravno pogoršati erektilnu disfunkciju ili uzrokovati dugoročne zdravstvene probleme.

Rješavajte probleme u vezi. Poboljšajte komunikaciju s partnericom i razmislite o savjetovanju za parove ako ne možete sami riješiti probleme.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!