Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Erektilna disfunkcija (impotencija) je nesposobnost dobivanja i zadržavanja erekcije koja je dovoljno čvrsta za seks. Ako imate problema s erekcijom s vremena na vrijeme, ono nije nužno razlog za zabrinutost. Ali ako erektilna disfunkcija postane tekući problem, ona može uzrokovati stres, probleme u vezi ili utjecati na vaše samopouzdanje.

Testovi i dijagnoza erektilne disfunkcije

Za većinu muškaraca, fizički pregled i odgovaranje na pitanja (povijest bolesti) je sve što je potrebno prije nego što je liječnik spreman preporučiti liječenje. Ako liječnik posumnja da bi temeljni problemi mogli biti uključeni, ili da imate kronične zdravstvene probleme, možda ćete trebati dodatna testiranja ili ćete morati otići kod stručnjaka.

Testovi za temeljne probleme mogu uključivati:

Fizički pregled. On može uključivati pažljivi pregled vašeg penisa i testisa te provjeru živaca.

Krvni testovi. Uzorak krvi može se poslati u laboratorij radi provjere za bolesti srca, dijabetes, nisku razinu testosterona te drugih zdravstvenih problema.

Testovi urina. Poput krvi, test urina se koristi kako bi pronašli znakove dijabetesa i drugih temeljnih zdravstvenih uvjeta.

Ultrazvuk. Ovaj test može provjeriti protok krvi u penis. On uključuje korištenje uređaja koji se drži iznad krvnih žila koje opskrbljuju penis. On stvara dijagnostičke slike na kojima liječnik može vidjeti ako imate problema s protokom krvi. Ovaj test se ponekad radi u kombinaciji s ubrizgavanjem lijekova u penis kako bi utvrdili da li se protok krvi povećava normalno.

Test noćne erekcije. Većina muškaraca ima erekciju za vrijeme spavanja bez ikakvog znanja o njoj. Ovaj jednostavan test uključuje posebne trake koje se omotaju okolo penisa prije nego što odete u krevet. Ako je traka odvojena u jutarnjim satima, vaš penis je bio u erekciji u neko vrijeme tijekom noći. Što ukazuje kako je uzrok vašeg poremećaja erekcije najvjerojatnije psihološki, a ne fizički.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!