Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Erektilna disfunkcija (impotencija) je nesposobnost dobivanja i zadržavanja erekcije koja je dovoljno čvrsta za seks. Ako imate problema s erekcijom s vremena na vrijeme, ono nije nužno razlog za zabrinutost. Ali ako erektilna disfunkcija postane tekući problem, ona može uzrokovati stres, probleme u vezi ili utjecati na vaše samopouzdanje.

Prihvaćanje i potpora

Da li je uzrok fizički, psihološki, ili kombinacija oboje, poremećaj erekcije može postati izvor mentalnog i emocionalnog stresa za vas i vašu partnericu. Ovdje su neke stvari koje možete učiniti:

Nemojte odmah pretpostaviti da imate dugoročni problem. Nemojte gledati na povremene erektilne probleme kao odraz na vaše zdravlje ili muškost, a isto tako nemojte automatski očekivati da će imati probleme s erekcijom tijekom sljedećeg spolnog odnosa. Sve ovo može uzrokovati anksioznost, što može samo pogoršati simptome erektilne disfunkcije.

Uključite svoju seksualnu partnericu. Vaša partnerica vašu nesposobnost za erekcijom može gledati i kao smanjenje seksualnog interesa. Vaše uvjeravanje i objašnjenje da to nije slučaj, uvelike može pomoći. Komunicirajte otvoreno i iskreno o svom zdravstvenom stanju. Liječenje je često uspješnije kada muškarac uključi i partnericu.

Nemojte zanemariti stres, anksioznost ili probleme s mentalnim zdravljem. Razgovarajte sa svojim liječnikom, ili potražite stručnu psihološku pomoć.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!