Oštećenje atrioventrikularnog kanala

Oštećenje atrioventrikularnog kanala

Oštećenje atrioventrikularnog kanala
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Broj pregleda: 2.427
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Oštećenje atrioventrikularnog kanala je kombinacija nekoliko abnormalnosti srca prisutna kod rođenja (kongenitalne anomalije).Oštećenje atrioventrikularnog kanala omogućuje da dodatna krv cirkulira u pluća. To preopterećuje srce i uzrokuje njegovo povećanje.
Kategorija: Srce

Definicija oštećenja atrioventrikularnog kanala

Oštećenje atrioventrikularnog kanala je kombinacija nekoliko abnormalnosti srca prisutna kod rođenja (kongenitalne anomalije). Ovo oštećenje, koje se ponekad naziva oštećenjem endokardijalnih jastučića ili atrioventrikularno septalno oštećenje, javlja se kada postoji rupa između komora srca i problemi s zaliscima koji reguliraju protok krvi u srce.

Oštećenje atrioventrikularnog kanala omogućuje da dodatna krv cirkulira u pluća. To preopterećuje srce i uzrokuje njegovo povećanje.

Oštećenje atrioventrikularnog kanala je često povezano s Downovim sindromom. Ako se ne liječi, može uzrokovati zatajenje srca i visok krvni tlak u plućima. Liječnici često preporučuju operaciju tijekom prve godine života kako bi se zatvorila rupa i rekonstruirali zalisci.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!