Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kolač od badema

Kolač od badema

Kolač od badema
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.09.2013.
  • Broj pregleda: 31
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Nećete moći odoljeti ovom slatkom zadovoljstvu!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Pripremite lim za pečenje promjera 23 cm. Namastite ga i pobrašnite.

Umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku i gustu smjesu. U međuvremenu, pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

1/3 mješavine s brašnom dodajte u smjesu s jajima i lagano umiješajte. Dodajte polovicu mlijeka i dobro izmiješajte. Dodajte preostalu trećinu mješavine s brašnom, ostatak mlijeka i zadnju trećinu brašna. Ulijte rastopljeni maslac i sve dobro izmiješajte mikserom.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje i pecite 25 do 30 minuta, ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju.

Pomiješajte bademove listiće, maslac, smeđi šećer, mlijeko, sol i espresso kavu. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

Izvadite kolač iz pećnice, okrenite temperaturu do 200°C. Preljev ravnomjerno prelijte preko torte i vratite kolač u pećnicu. Pecite 8 do 10 minuta.

Poslužite uz kavu ili čaj.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti