Kolač od trešanja

Kolač od trešanja

Kolač od trešanja
  • Objavljeno: Petak, 21.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena kombinacija čokolade, lješnjaka i trešanja.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 160 g omekšanog maslaca
  • 100 g šećera
  • 60 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 160 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 450 g trešanja
  • 80 g lješnjaka
  • 80 g badema
  • 1 žličica kakaa
  • 45 g tamne čokolade
  • prstohvat soli
  • 2 žlice jogurta
  • Preljev
  • 1 žlica meda
  • sok od 1 limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 2 cm.

Operite trešnje hladnom vodom.

Bademe i lješnjake nekoliko minuta prepržite na vrućoj tavi. Često miješajte da ne zagore.

Maslac i šećer dobro izmiješajte. Miješajte dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte na laganoj brzini.

Lješnjake i bademe usitnite u blenderu. Dodajte grubo nasjeckanu čokoladu i još malo promiješajte. Dodajte smjesu u brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte i dodajte u smjesu s maslacem. Lagano izmiješajte mikserom. Pažljivo žlicom umiješajte trešnje, a zatim i jogurt.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 45 do 50 minuta.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pomiješajte med s limunovim sokom i premažite kolač kada se ohladi.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti