Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kruške u crnom vinu

Kruške u crnom vinu

Kruške u crnom vinu
  • Objavljeno: Petak, 09.11.2012.
  • Broj pregleda: 1.619
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusne i sočne kruške u crnom vinu.
Vrijeme pripreme: 3:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U lonac stavite vino, šećer, sok od naranče, koricu od naranče, cimet i klinčiće. Pustite da proključa i kuhajte još 5 minuta. Očistite kruške, te narežite kriški koliko vam je potrebno da pokrijete dno lonca. Stavite kruške u lonac, poklopite i kuhajte 15 do 20 minuta, okrećući svakih 5 minuta.

Uklonite lonac s vatre, maknite poklopac i pustite da se hladi. Kada se kruške ohlade, poklopite ih i stavite u hladnjak da odstoje barem 3 sata, okrećući povremeno. Izvadite kruške iz lonca, pola tekućine odvojite, a ostalu polovicu kuhajte oko 15 minuta. Uklonite s vatre i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Kruške poslažite na tanjure, prelijte ih sirupom od crnog vina i poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti