Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka
Tortu možete poslužiti i toplu!
Vrijeme pripreme: 1:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 470 kcal / 1.966,48 kJ
Sastojci
- 100g lješnjaka
- 140 g višenamjenskog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 175g maslaca
- 140g šećera
- 2 jaja
- 5 malih krušaka
- 50g nasjeckane tamne čokolade
- 2 žlice marmelade od marelica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.
Sameljite lješnjake. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte maslac, šećer i jaja. Sve dobro izmiješajte. Ogulite i nasjeckajte 2 kruške. Umiješajte kruške i čokoladu u smjesu. Stavite u lim za pečenje.
Ogulite i narežite preostale kruške. Poslažite ih na tortu. Pecite oko 55 minuta.
Zagrijte džem i premažite tortu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta s kruškama1 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiTorta od krušaka1:10h12345
-
DesertiTorta od čokolade i nara1 h12345
-
DesertiKolač od krušaka i badema50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti