Torta od krušaka

Torta od krušaka

Torta od krušaka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.05.2016.
  • Broj pregleda: 1.834
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Isprobajte ovu ukusnu voćnu tortu!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 50g maslaca
  • 500g oguljenih i grubo nasjeckanih krušaka
  • sok od 1 limuna
  • 75g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 75g šećera
  • 2 jaja
  • Glazura

  • 2 žlice džema od marelica  
  • šećer u prahu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.
  2. Stavite kruške u zdjelu s limunovim sokom.
  3. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte prstohvat soli i šećer. Umiješajte jaja i rastopljeni maslac. Lagano umiješajte kruške.
  4. Pecite oko 50 minuta.
  5. Pomiješajte džem marelica s 1 žlicom vode. Premažite kolač, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti