Čokoladna torta s kruškama
Ukusna čokoladna torta sa lješnjacima i sočnim kruškama!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 85g maslaca
- 85g šećera
- 85g tamne čokolade bez glutena
- 1 žlica rakije
- 3 jaja
- 85g mljevenih lješnjaka
- 4 oguljene i prepolovljene kruške
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Lim za pečenje promjera 25 cm obložite papirom za pečenje. Papir namastite maslacem i pospite šećerom.
- Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Umiješajte rakiju i ostavite da se ohladi.
- Umutite žumanjke sa šećerom. Dodajte čokoladu i mljevene lješnjake.
- Istucite bjelanjke. Polako umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.
- Stavite smjesu u lim za pečenje.
- Kruške stavite na vrh.
- Pecite 40 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od čokolade, krušaka i lješnjaka1:40h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiTorta od krušaka1:10h12345
-
DesertiTorta od čokolade i nara1 h12345
-
DesertiKolač od krušaka i badema50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti