Čokoladna torta s kruškama

Čokoladna torta s kruškama

Čokoladna torta s kruškama
  • Objavljeno: Petak, 11.03.2016.
  • Broj pregleda: 3.728
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna čokoladna torta sa lješnjacima i sočnim kruškama!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 85g maslaca
  • 85g šećera
  • 85g tamne čokolade bez glutena
  • 1 žlica rakije
  • 3 jaja
  • 85g mljevenih lješnjaka
  • 4 oguljene i prepolovljene kruške

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Lim za pečenje promjera 25 cm obložite papirom za pečenje. Papir namastite maslacem i pospite šećerom.
  3. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Umiješajte rakiju i ostavite da se ohladi.
  4. Umutite žumanjke sa šećerom. Dodajte čokoladu i mljevene lješnjake.
  5. Istucite bjelanjke. Polako umiješajte bjelanjke u čokoladnu smjesu.
  6. Stavite smjesu u lim za pečenje.
  7. Kruške stavite na vrh.
  8. Pecite 40 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti