Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Medena guska

Medena guska

Medena guska
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.294
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovakav recept je idealan za posebne prilike!
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Isperite gusku iznutra i izvana te ju posušite s kuhinjskim papirom. Uklonite vrhove krila, vrat i iznutrice. Zavežite krila i noge guske i smjestite ju u nemetalnu posudu.

Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj posudi, a zatim prelijte preko guske. Poklopite i ostavite neka se marinira u hladnjaku preko noći, povremeno okrečući i zalijevajući.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

Uklonite gusku iz marinade i posušite ju kuhinjskim papirom. Izvažite gusku, prenesite ju u lim za pečenje i pokrijte folijom. Pecite na 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 ° C i pecite 15 minuta po 450g guske.

Poslužite uz pečeni krumpir i povrće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti