Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina a la Cacciatore (na lovački)

Piletina a la Cacciatore (na lovački)

Piletina a la Cacciatore (na lovački)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 12.643
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Odlično pripremljena piletina na lovački način
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Odstranite kožu s piletine i narežite svaki komad na 2 dijela tako da dobijete 4 batka i 4 zabatka.

2. Ugrijte dvije žlice ulja u vatrostainoj zdjeli i pecite piletinu 2-3 minute sa svake strane dok ne porumeni. Izvadite piletinu i odložite.

3. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta, povremeno miješajući.

4. Dodajte češnjak i pržite još 2 minute dok ne omekša i dobije boju. Vratite piletinu.

5. Dodajte začinsko bilje, ulijte vino i neka bubri 1-2 minute.

6. Dodajte juhu i nasjeckanu rajčicu, pokrijte i lagano kuhajte 15 minuta.

7. Umiješajte masline i kapare. Kuhajte nepokriveno 5 minuta dok piletina nije kuhana, a umak gust. Izvadite začinsko bilje izačinite po ukusu solju i paprom.

8. Stavite piletinu na tjesteninu, jedan batak i jedan zabatak po osobi. Prelijte umakom i poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti