Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Patlidžani punjeni tunom

Patlidžani punjeni tunom

Patlidžani punjeni tunom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.11.2012.
  • Broj pregleda: 3.134
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusni patlidžani puni povrća i tune.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Izrežite patlidžane na pola po dužini. Napravite rezove u pulpi i malo posolite. Neka odstoje oko 30 minuta.

Na male kockice izrežite luk, češnjak, mrkvu, paprike i celer.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Operite patlidžane i osušite ih kuhinjskim papirom. Utrljajte u njih malo ulja i pecite ih oko 20 minuta.
Izvadite iz pećnice i koristeći žličicu odstranite sredinu.

U tavi zagrijte malo ulja i popržite luk i češnjak, oko 8 minuta. Dodajte preostalo povrće i nasjeckanu sredinu iz patlidžana. Sve dobro izmiješajte i dinstajte. Začinite sa solju i paprom. Dinstajte još šest minuta dok povrće ne omekša. Dodajte umak od rajčice i tunu. Promiješajte sve sastojke i kuhajte nekoliko minuta.

Ispunite patlidžane s tunom i povrćem. Pospite s naribanim sirom i mozzarellom.

Pecite na 180°C oko 10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti