Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Topla peciva s grožđicama

Topla peciva s grožđicama

Topla peciva s grožđicama
  • Objavljeno: Srijeda, 10.02.2016.
  • Broj pregleda: 362
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Savršena topla peciva idealna za doručak.
Vrijeme pripreme: 3:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte mlijeko i dodajte maslac. Ostavite da se ohladi do sobne temperature. Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu. Ulijte mlijeko i dodajte jaje i ulje. Dobro izmiješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom oko 1 sat.

U tijesto dodajte grožđice, narančinu koricu, jabuke i cimet. Dobro izmiješajte tijesto. Ostavite da se opet diže 1 sat.

Tijesto podijelite na 15 peciva. Poslažite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Pecite peciva 20 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Lagano zagrijte džem od marelica i premažite još topla peciva.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti