Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina s tajlandskim začinima

Piletina s tajlandskim začinima

Piletina s tajlandskim začinima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 7.125
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Super ideja za pomalo egzotičan objed.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Lagano natrgajte listove kaffir limete (ili metvice) i stavite ih u zdjelu s nasjeckanim đumbirom. Prelijte pilećom juhom, pokrijte i pustite namakati 30 minuta.

2. U međuvremenu, narežite pileća prsa na dva dijela. Zagrijte ulje u većoj tavi ili vatrostalnoj zdjeli i popržite piletinu 2-3 minute sa svake strane.

3. Procijedite juhu u tavu. Napola pokrijte i lagano kuhajte 10 minuta.

4. Umiješajte kosovo mlijeko, riblji umak i nasjeckane chillije. Lagano kuhajte nepokriveno 5-6 minuta, dok piletina ne omekša a umak zgusne.

5. U međuvremenu, skuhajte rižu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Kuhanu rižu dobro ocijedite.

6. Umiješajte sok od limete i nasjeckani korijandar u umak. Začinite solju i paprom. Poslužite piletinu i umak na podlozi od kuhane riže. Ukrasite kriškama limete, svježe nasjeckanim korijandrom i poslužite.

Savjet kuhara

Ako imate problema u pronalasku svježih kaffir listova limete (ili metvice), upotrijebite suhe. Prodaju se u supermarketima. Ako koristite suhe, lagano ih izmrvite i slijedite upute recepta.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti