Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Granični poremećaj osobnosti

Granični poremećaj osobnosti

Granični poremećaj osobnosti
  • Objavljeno: Petak, 21.08.2015.
  • Broj pregleda: 53.506
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Mentalno zdravlje

Što je granični poremećaj osobnosti?

Granični poremećaj osobnosti može biti stresno zdravstveno stanje, kako za ljude koji ga imaju i za one oko njih. Kada imate granični poremećaj osobnosti (GPO), imate poteškoće s kontroliranjem emocija i često ste u stanju previranja, možda kao posljedica lošeg iskustva iz djetinjstva ili disfunkcije mozga.

S graničnim poremećajem osobnosti vaša slika o sebi je iskrivljena, tako da se osjećate bezvrijedno i temeljno oslabljeno. Vaš bijes, impulzivnost i česte promjene raspoloženja mogu vas dosta udaljiti od drugih ljudi, iako u biti želite dobre i tople ljudske odnose.

Podizanje svijesti i istraživanja pomažu poboljšati liječenje i razumijevanje graničnih poremećaja ličnosti. Potencijalni dokazi pokazuju da se osobama s poremećajem često s vremenom poboljša stanje, te da onda mogu živjeti sretnim i mirnim životima.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!