Pripremite 8 noćnih napitaka za detoksikaciju i sagorijevanje masnoće!

Pripremite 8 noćnih napitaka za detoksikaciju i sagorijevanje masnoće!

Pripremite 8 noćnih napitaka za detoksikaciju i sagorijevanje masnoće!
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Detoksikacija je najefikasnija dok spavamo jer tijelo tada obnavlja tkiva. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, jetra predstavlja glavni detoksikacijski organ i najbolje funkcionira između 1 i 3 sata ujutro. Jedan od uvjeta pravilne detoksikaciju odlazak na spavanje prije tog vremena. Drugi uvjet je dovoljno krvi i tjelesnih tekućina za proces detoksikacije, tako da tijelo ne postane preopterećeno štetnim tvarima. Pravilna detoksikacija dovodi do zdravog metabolizma i bržeg sagorijevanja masti.

Postoje određeni čajevi i pića koja možete konzumirati prije spavanja a pomažu da se detoksikacija odvije u potpunosti.

Čaj od kamilice

Ovaj čaj je blagog gorkog okusa i pomaže jetri u detoksikaciji. Kamilica smiruje živce i potiče san. Ova biljka ima protuupalno djelovanje što dodatno pomaže tijelu u oslobađanju od štetnih tvari.

Voda s limunom

Limun možete ocijediti ili jednostavno dodati kriške limuna u vodu. Koristite li kriške limuna s korom, provjerite jesu li organski uzgojeni kako biste izbjegli pesticide. Voda s limunom čisti toksine iz krvi. Najbolje je koristiti toplu vodu jer hladna može izazvati šok za tijelo i uzeti toplinu iz probavnog sustava.

Preuzmite Vodič za detoksikaciju!

Čaj ili napitak od žižule

Žižula je kinesko voće koje hrani jetru. Smanjuje stres što potiče kvalitetan san i jača slezenu.

Sjemenke lotusa

Ovo je još jedan lijek iz tradicionalne kineske medicine koji se može pripremiti kao čaj. Lotus se koristi protiv stresa i tjeskobe, te pomaže smiriti um i lupanje srca. Čaju od lotusa možete dodati lavandu koja smiruje živce i ublažava anksioznost.

Čaj od ruže

Ruža je prekrasna biljka koja je usko povezana s našim srcem i emocijama. Ruža osigurava pravilni protok energije kroz jetru i cijelo tijelo. Olakšava depresivna stanja i potiče san. Ružin čaj potiče protok krvi kroz sve organe.

Detoksicirajte svoje tijelo uz ove napitke!

Čaj od mente

Menta je vrlo korisna biljka jer pogoduje probavi, smanjuje apetit i poboljšava kvalitetu sna.

Čaj od zobi

Ovaj čaj sadrži visoku razinu vitamina, minerala i proteina ​​(avenini) koji su korisni za prvu i drugu fazu detoksikacije. Osim toga, zob smiruje živce i uravnotežuje emocije.

Schisandra bobice

Bobice schisandre u toploj vodi tvore ukusni voćni čaj koji štiti jetru od štetnih tvari. Osim zaštitnih funkcija, schisandra bobice potiču optimalno funkcioniranje cijelog tijela i svih njegovih procesa.

Treba napomenuti da svaka detoksikacija i mršavljenje zahtijevaju dovoljan unos tekućine. To utječe i na rad organa što je neophodno za kvalitetan san. Pokušajte zaspati do 23 sata i odspavati barem 7 sati jer je to optimalno vrijeme za detoksikaciju. Promjena životnih navika zahtijeva dužu prilagodbu, stoga ne pokušavajte sve usvojiti preko noći. Odredite vlastiti ritam i osluškujte svoje tijelo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije