Smanjite trbuh za samo tjedan dana

Smanjite trbuh za samo tjedan dana

Smanjite trbuh za samo tjedan dana
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako posljednjih nekoliko dana niste pazili na prehranu, nemojte se čuditi povećem trbuhu i probavnim smetnjama. Za ravan trbuh je potrebno jako dobro paziti na prehranu i dovoljan je samo jedan dan prekomjernog uživanja u nedozvoljenim namirnicama da vaš trbuh ne bude više ravan.

Kako biste trbuh u jako kratkom vremenu vratili na prvobitno stanje, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam to i omogućiti. Slijedite ove savjete i rezultati će biti vidljivi već nakon jednog dana, a nakon tjedan dana će vaš trbuh opet biti u dobrom stanju.

Pripazite sa začinima

Možda obožavate sol, ali i voda obožava sol. Kada pretjerate sa soljenjem hrane, tijelo će početi zadržavati više tekućine, što uzrokuje nadutost i povećanje tjelesne težine. Izbjegavajte soljenje hrane, namirnice s visokim postotkom soli i začine koji sadrže puno soli. Ako već niste, počnite koristiti začinsko bilje jer će ono obogatiti okus jela, ali i smanjiti zadržavanje vode u tijelu.

Smanjite unos ugljikohidrata

Prestanite jesti jednostavne ugljikohidrate kao što su bijeli kruh i tjestenina. Kada smanjite unos ugljikohidrata, vaše tijelo će početi trošiti pohranjene ugljikohidrate i istovremeno eliminirati suvišnu tekućinu iz tijela. Jedite jaja za doručak, sendvič radite samo s jednom šnitom. Jedite tjesteninu i kruh od cjelovitih žitarica i ne biste trebali imati problema.

Smanjite unos mlijeka

Ako nakon pijenja mlijeka osjećate nadutost, grčeve i imate problema s plinovima, velika je vjerojatnost da patite od intolerancije na laktozu. Vašem tijelu nedostaje enzim laktaza, potreban za razgradnju laktoze. Počnite piti mlijeko koje sadrži manje laktoze kao što je sojino, bademovo ili mlijeko od konoplje.

Pametno birajte voće

Stručnjaci preporučuju voće koje je blago prema vašem probavnom sustavu. Bobičasto voće, grožđe i citrusno voće sadrži podjednaku razinu fruktoze i glukoze, zbog čega ga je lakše probaviti u odnosu na voće koje sadrži više fruktoze, kao što su jabuke ili kruške. Također možete jesti i sušeno voće.

Nemojte jesti ljutu hranu

Izbjegavajte ljute začine i češnjak jer će potaknuti lučenje želučane kiseline i uzrokovati iritacije. Koristite biljne začine poput bosiljka, ružmarina, timijana ili lovora. Također izbjegavajte papar, muškatni oraščić, luk, senf i kiselu hranu poput octa i umaka od rajčica.

Izbjegavajte alkohol

Alkohol uzrokuje dehidraciju i potaknut će tijelo na zadržavanje vode. Ako svakodnevno uživate u alkoholu, povećajte unos vode. Ako želite brzo doći do rezultata, nemojte uopće piti alkohol.

Budite aktivni

Svakodnevna aktivnost umjerenog intenziteta će smanjiti nadutost i plinove. Dok ste u pokretu povećava se broj otkucaja srca i disanje. Sve to potiče rad probavnog sustava i smanjuje probavne tegobe. Nakon jela nije najbolje leći, već prošetati. Kratka brza šetnja ili duga polagana će ubrzati probavljanje hrane i ublažiti nadutost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije