Želite li ravan trbuh, izbjegavajte ove namirnice!

Želite li ravan trbuh, izbjegavajte ove namirnice!

Želite li ravan trbuh, izbjegavajte ove namirnice!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.09.2016.
  • Broj pregleda: 6.220
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Znamo da se ravan trbuh ne postiže preko noći niti da postoje pilule koje će nam u tome pomoći.

Postizanje ravnog trbuha je dugotrajan proces i zahtjeva puno truda. Uz odgovarajuće vježbe i zdravu prehranu, možete očekivati željene rezultate. Svi želimo uživati ​​u hrani, slatkišima i kolačima, a istovremeno imati uzak struk i vitko tijelo. No, to nije moguće bez fizičke aktivnosti i manjih čestih zdravih obroka.

Stručnjaci kažu da kod postizanja željenog izgleda može pomoći izbjegavanje sljedećih namirnica.

Mliječni proizvodi

Mnogi misle da su mlijeko i mliječni proizvodi zdravi i da mogu pružiti razne zdravstvene koristi. No, trebali biste znati da te namirnice uzrokuju plinove i nadutost, što ne pogoduje željenoj liniji. Umjesto mlijeka, radije konzumirajte jogurt.

Isprobajte 5 pokreta koji će istopiti mast na trbuhu!

Prerađena hrana, kava, rafinirani šećer i alkohol

Jeste li znali da kava i alkohol potiču skupljanje masnih naslaga na trbuhu? Najbolja stvar koju možete učiniti je izbjegavati spomenute namirnice.

Sol

Sol koristimo svakodnevno. Služi kao začin i pojačivač okusa koji dodajemo čak i u salate. Međutim, sol uzrokuje zadržavanje vode u tijelu i naoticanje. Pokušajte izbjeći taj sastojak koliko god je moguće.

Ljuti začini

Kažu da su pikantni i ljuti začini dobri za naše zdravlje, no treba napomenuti da ti začini često potiču pojačano lučenje želučanih sokova što uzrokuje nelagodu i iritaciju. Također biste trebali znati da ova vrsta začina pomaže kod nakupljanja masti na području trbuha.

Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su većini najdraža skupina namirnica. U to spadaju tjestenina, kruh, slatkiši i druge namirnice koje izrazito potiču debljanje. Umjesto toga, trebali biste u prehranu uključivati ​​više proteina poput mesa i jaja, i posvetiti pažnju salatama i povrću.

Pripremite napitak koji topi mast s trbuha!

Voće

Voće obiluje vlaknima i fruktozom koji pružaju tijelu puno energije i drže nas sitim. Kada je u pitanju masnoća na trbuhu, neki plodovi su korisniji od drugih. Na primjer, kruške ili jabuke će dati tijelu više fruktoze koja će usporiti metabolizam. Agrumi, s druge strane, su znatno korisniji za skidanje masnoće.

Ako se želite riješiti masnoće, izbjegavajte namirnice koje usporavaju metabolizam. To će ubrzati proces mršavljenja i postići ćete željenu težinu znatno brže.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije