Umak od brusnica
    Ovaj umak se najčešće poslužuje uz pečeno meso.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 30 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 200g šećera
 - 255ml vode
 - 340g brusnica
 
Priprema
Dovedite vodu i šećer do vrenja. Dodajte brusnice i nastavite kuhati.
Smanjite temperaturu i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta, povremeno miješajući.
Neka se umak u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi. Zgusnuti će se kada se ohladi.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Blagdanska jelaSlatki božićni kolačići s glazurom40 min12345
 - 
                Blagdanska jelaSlatki božićni kruh1:15h12345
 - 
                Blagdanska jelaBožićna rolada s trešnjama1 h12345
 - 
                Blagdanska jelaVoćni božićni kolač1:45h12345
 - 
                Blagdanska jelaBožićni čokoladni cheesecake4:50h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345