Bakina pita od jabuka

Bakina pita od jabuka

Bakina pita od jabuka
  • Objavljeno: Srijeda, 07.09.2016.
  • Broj pregleda: 11.741
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste se zaželjeli prave domaće bakine pite, u nastavku vam otkrivamo tajnu ukusnog recepta.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 šalice neslanog maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 1/4 šalice vode
  • 1/2 šalice melase (ili javorovog sirupa)
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 8 oguljenih i  narezanih Granny Smith jabuka

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Otopite maslac i umiješajte brašno da se formira tijesto.

Zagrijte vodu, melasu i smeđi šećer.

Postavite dio tijesta na dno kalupa u kojem ćete peći pitu. Napunite nasjeckanim jabukama i prekrijte ostatkom tijesta.

Lagano prelijte sirupom od šećera i vode.

Pecite 15 minuta.

Smanjite temperaturu na 175°C. Pecite oko 40 minuta dok jabuke ne omekšaju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti