Čokoladna Guinness torta
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250ml Guinnessa
- 250g maslaca
- 75g kakaa
- 400g šećera
- 280 ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 275g brašna
- 2 ½ žličice sode bikarbone
-
Krema
- 300g svježeg sira
- 150g šećera u prahu
- 125ml tučenog vrhnja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje.
Guinnessu dodajte maslac i kuhajte dok se maslac ne rastopi. Kada se rastopi dodajte kakao i šećer. Kiselo vrhnje s jajima i vanilijom dobro izmiksajte, a zatim dodajte smjesu s pivom. Dodajte brašno i sodu bikarbonu. Sve dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u lim za pečenje i pecite 45 minuta do jedan sat. Ostavite da se ohladi u potpunosti.
Kada se kolač ohladi, izmiksajte sir i šećer u prahu. Dodajte vrhnje i sve dobro izmiješajte. Namažite kremu na tortu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti