Čokoladna torta s avokadom
Glazura je svilenkasto glatka, a kolač je lagan i bez zasićenih masti, zahvaljujući avokadu.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 šalice brašna (preporuka kokosovo ili rižino brašno)
- 5 žlica tamne čokolade u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 zreli avokado, napraviti pire
- 2 šalice vode
- 2 žlice bijelog octa
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 šalice šećera (2/3 šalice voćnog šećera)
- Glazura:
- 2 zrela avokada, pire
- 1 šalica šećera (1/3 šalice voćnog šećera)
- 5 žlica tamne čokolade u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Pomješaje prvih 5 sastojaka. U drugoj posudi umutite maslinovo ulje i sljedeća četiri sastojaka. Dodajte šećer. Ulijte mokre sastojke u pire od avokada, sjedinite s mješavinom brašna i miješajte dok ne nastane glatka smjesa. Kolač podijelite u dva kalupa i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i kada se ohladi, izvadite iz kalupa da se potpuno ohladi. Sastojke za glazuru dobro izmiješajte i prelijte preko jednog biskvita. Stavite drugi i premažite ostatak glazure po cijelog torti.
Predlažemo da ovaj desert poslužite nakon zdravih i ukusnih tortilji od tune, avokada i zelene salate!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiSladoled od mente i avokada15 min12345
-
DesertiTorta od jabuka1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti