Čokoladna torta s višnjama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g omekšanog maslaca
- 200g tamne čokolade za kuhanje
- 530g šećera
- 185ml vode
- 300g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 30g kakaa
- 125ml mlaćenice
- 3 jaja
- 120g višanja bez koštica
- 420g tamne čokolade za kuhanje
- 300ml slatkog vrhnja
- 60g sjeckanih lješnjaka
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Dva kalupa za torte promjera 15cm namažite maslacem.
Maslac, čokoladu, šećer i vodu kuhajte na pari dok smjesa ne postane glatka. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. U to dodajte smjesu s čokoladom. Umiješajte mlaćenicu i jaja.
Smjesu stavite u kalupe i pecite 2 sata. Ostavite da se ohladi u potpunosti.
Čokoladu istopite na laganoj vatri. Vrhnje pustite da proključa preko srednje jake vatre. Prelijte vrhnje preko otopljene čokolade i dobro izmiješajte. U trećinu kreme umiješajte ocijeđene višnje i lješnjake. Ostavite da odstoji 2 sata ili dok se smjesa ne zgusne.
Jedan biskvit premažite kremom s višnjama. Na njega stavite drugi biskvit.
Čokoladnu kremu zagrijte u mikrovalnoj. Njome prelijte tortu u potpunosti. Ostavite da odstoji 1 sat.
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti