Lagana torta
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 jaja
- 240g šećera
- 240g mljevenih badema
- korica 1 limuna
- ½ žličice cimeta
- šećer u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24cm.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte žumanjke i izmiješajte.
Pomiješajte šećer, bademe, limunovu koricu i cimet. Dodajte jaja i lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Pažljivo ulijte smjesu u pripremljen kalup za pečenje. Stavite kolač u pećnicu i pecite oko 30 minuta.
Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiTorta od sira sa smokvama1 h12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti