Linzer torta

Dugotrajna priprema se na kraju itekako isplati. Uživajte!
Vrijeme pripreme: 5 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g višenamjenskog brašna
- 150 g mljevenih badema
- 100 g šećera
- 110 g smeđeg šećera
- žličica cimeta
- prstohvat soli
- 225 g maslaca
- 2 jaja
- naribana limunova korica
- 450 g džema od malina
- šećer u prahu
Priprema
Pomiješajte brašno, bademe, šećer, cimet i sol. Dodajte omekšani maslac i miksajte. Dodaj jaja i limunovu koricu, i dobro promiješajte. Podijeliti tijesto u četvrtine. Pokrijte i držite u hladnjaku 3 do 4 sata. Dva dijela tijesta iz hladnjaka razvaljajte kako bi pokrila dno i rubove kalupa. Izlijte džem. Neka džem bude oko 1 cm ispod razine tijesta.
Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Trakice poslažite na vrh torte. Bjelanjcima premažite trakice i pospite komadićima badema. Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta ili dok kora ne postane boje šampanjca. Ohladite u potpunosti. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345