Nougat praline
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 100 g integralnog brašna (najbolje od dinkela)
- 50 g mljevenih, prethodno poprženih, lješnjaka
- 40 g SCHNEEKOPPE voćnog šećera
- 75 g maslaca ili dijetalnog margarina
- prstohvat soli
- 50 g SCHNEEKOPPE gorke čokolade
- 200 g SCHNEEKOPPE nus - nougat kreme
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost 48 kcal/ 351 kJ
Bjelančevine 1,0 g
Masti 6,0 g
Ugljikohidrati 6,8 g
1 BE = 0,3 g
Priprema
Za pripremu prhkog tijesta umijesite brašno, lješnjake, SCHNEEKOPPE voćni šećer, maslac i sol. Tijesto umotajte u foliju i ostavite stajati na hladnom mjestu 30 minuta.
Na malo brašna izvaljajte tijesto 3 mm debelo i izrežite krugove promjera 3,5 cm. Posložite ih na papir za pečenje i pecite na 175°C oko 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
U međuvremenu pripremite smjesu za punjenje. Razdrobljenu čokoladu otopite u vodenoj kupelji i pomiješajte sa SCHNEEKOPPE nus - nougat kremom. Smjesom napunite špricu s malim otvorom i stavite na svaki komadić ispečenog tijesta. Na vrh dodajte po jedan komad cijelog lješnjaka. Čuvajte na hladnom.
Savjet za prepržene lješnjake
Lješnjake stavite na lim i pecite u pećnici na 200°C 8 - 10 minuta.
Vezani recepti
-
-
DesertiŠumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima10 min12345
-
DesertiPločice od voća za dijabetičare50 min12345
-
DesertiPuding s chia sjemenkama pogodan za dijabetičare!10 min12345
-
DesertiParfe od mrkve20 min12345
-
DesertiČokoladni kolač od kokosa2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti