Peciva s brusnicama

Topla peciva koja možete poslužiti za doručak ili desert.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 240g brašna
- 1 suhi kvasac
- 20 ml mlake vode
- 20 g rastopljenog maslaca
- 150 ml mlijeka
- prstohvat soli
- 1 šalica sušenih brusnica
Priprema
Brašno, kvasac i sol prelijte mlijekom, maslacem i vodom. Tijesto dobro umijesite. Ako je tijesto jako ljepljivo, dodajte 1 žlicu brašna.
Dodajte brusnice i mijesite tijesto oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Stavite ga u posudu, pokrijte i ostavite da stoji oko 1 sat dok se ne udvostruči.
Podijelite tijesto na više manjih dijelova i pustite ga da se diže još 30 minuta.
Oblikujte peciva i pecite ih 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiCimet rolice1:30h12345
-
DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
-
DesertiFrancuski kroasani2 h12345
-
DesertiTopla peciva sa sušenim voćem2 h12345
-
DesertiPeciva punjena pekmezom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345