Pita od jabuka

Miris domaće pite od jabuka koji se širi domom.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Tijesto
- 500 g brašna
- 250 g omekšanog margarina
- 150 g šećera
- 3 žutanjka
- 600 ml vrhnja
- 100 g marmelade
- korica 1 limuna
- 1 žlica ruma
-
Nadjev
- 1.5 kg naribanih jabuka
- 100 g grožđica
- 150 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
Priprema
U brašno dodajte šećer i naribanu koricu limuna. Dodajte omekšani maslac i izmiješajte. U takvo tijesto dodajte žutanjke, vrhnje i rum. Mijesite sastojke dok se tijesto ne poveže. Ostavite da odstoji pola sata. Tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na veličinu lima za pečenje. Stavite u lim za pečenje i na par mjesta ubodite vilicom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°C oko 20 minuta.
Pečeno tijesto premažite marmeladom. Naribane jabuke ocijedite od viška tekućine i umiješajte grožđice, šećer i orahe. Smjesu ravnomjerno stavite na koru i prekrijte drugim dijelom tijesta. Tijesto na nekoliko mjesta ubodite vilicom. Pecite na 180°C oko 40 minuta ili dok ne porumeni. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPita od badema i jabuka1:15h12345
-
DesertiPita od jabuka i malina1 h12345
-
DesertiKolač od jabuka i cimeta1:20h12345
-
DesertiPita od smokava1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345