Tart od limuna

Tart od limuna

Tart od limuna
  • Objavljeno: Srijeda, 12.05.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova lagana slatko-kiselkasta kombinacija je odličan desert za proljetne dane!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci za koru

  • 120 g mrvljenog graham keksa 
  • 2 žlice šećera 
  • 1 žlica meda 
  • 5 žlica rastopljenog maslaca 
  • 1 žlica omekšanog maslaca 

Sastojci za kremu

  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka 
  • 120 ml soka od limuna 
  • 4 žumanjka 
  • 1 žlica ekstrakta vanilije 
  • 1 limun

Priprema tarta od limuna

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.

2. Za to vrijeme pripremite koru tako što ćete u dubokoj zdjeli pomiješati mrvljene kekse i šećer. Zatim dodajte med i rastopljeni maslac te sve dobro promiješajte.

3. Dobivenu smjesu stavite u plitki okrugli kalup koji ste prethodno premazali ostatkom maslaca te dobro utisnite prstima o dno i rubove kalupa.

4. Koru prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

5. Dok se kora za pitu hladi pripremite kremu tako što ćete u zdjeli pomiješati kondenzirano mlijeko, sok od limuna, žumanjke i ekstrakt vanilije.

6. Dobivenu smjesu prelijte preko pripremljene kore. Na kremu poslažite kriške limuna.

7. Pecite u pećnici ugrijanoj na 160 stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne stvori lagana korica.

8. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti