Torta od badema i ribizla
Kolač kao stvoren za piknike.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 180 g brašna
- 150 g čvrstog jogurta
- 210 g šećera
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 60 g narezanih badema
- 1 šalica ribizla
Priprema
- Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi u potpunosti.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka i miksajte ih.
- U žumanjke dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane lagana i paperjasta.
- Umiješajte jogurt, rastopljeni maslac, brašno, prašak za pecivo i ribizl.
- Zatim dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.
- Kalup za tortu promjera 24 cm namastite i pobrašnite.
- Ulijte smjesu u kalup.
- Površinu kolača pospite s narezanim bademima.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
- Neka se ohladi u potpunosti prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti