Torta od klementina

Torta od klementina

Torta od klementina
  • Objavljeno: Srijeda, 20.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan desert bez glutena.
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 srednje klementine
  • 6 jaja
  • 225 g šećera
  • 250 g mljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica vanilin šećera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20 cm.

Uronite klementine u lonac vode i kuhajte ih 2 sata. Neka se lagano pirjaju.

Izvadite ih iz vode i ostavite da se malo ohlade.

Izrežite klementine na pola po sredini (ne po dužini) i izvadite sjemenke. Stavite ih u blender zajedno s korom i dobro izmiješajte.

U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte vanilin šećer, jaja i pire od klementina. Sve dobro izmiješajte, a smjesu ulijte u kalup za pečenje.

Pecite 1 sat. Izvadite is pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti