Pita s jagodama i bademima
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g prepolovljenih jagoda
- 65 ml svježeg soka od naranče
- Biskvit
- 190 g šećera
- 1 žlica narančine korice
- 2 velika jaja
- 1/4 žličice soli
- 1 žličica vanilin šećera
- 65g bezglutenskog brašna
- 25g bademovog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 80g kokosovog ulja
- 45 g nasjeckanih badema
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Lim za pečenje premažite kokosovim uljem i stavite na stranu.
Jagode stavite u sok od naranče i ostavite da se dobro namoče.
Izmiješajte šećer, koricu naranče i jaja. Dodajte sol i vanilin šećer, i dobro izmiješajte.
U zasebnoj zdjeli, pomiješajte bademovo brašno, bezglutensko brašno i prašak za pecivo.
Dodajte mješavinu brašna u smjesu s jajima, a zatim ulijete kokosovo ulje. Sve dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u pripremljen lim za pečenje. Pospite nasjeckanim bademima, a zatim ukrasite s pola jagoda.
Pecite oko 25 minuta, ili dok vanjski rubovi ne dobiju svjetlu, zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi.
Poslužite s preostalim jagodama i svježe tučenim vrhnjem.
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od limuna i palente1:50h12345
-
DesertiKolač od naranče i badema3 h12345
-
DesertiTorta od klementina3 h12345
-
DesertiBezglutenski kolač od limuna s jagodama1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti