Torta s jagodama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g omekšanog maslaca
- 250g šećera
- 4 jaja
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 80ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 200ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
- 200g očišćenih i narezanih jagoda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20cm.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte žlicu brašna i dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte mikserom. Ulijte mlijeko s vanilin šećerom i izmiješajte.
Podijelite smjesu na dva kalupa za pečenje i pecite 35 do 40 minuta.
Ostavite da se ohladi 20 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.
Kada se kolači ohlade, šećer u prahu i slatko vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Polovicom kreme namažite jedan biskvit i poslažite narezane jagode preko kreme. Pažljivo stavite drugi biskvit i ponovite postupak.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema3 h12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda2:30h12345
-
DesertiTorta od jagoda i cimeta1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345