Bogato začinjena piletina

Ukusno i sočno meso.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice nasjeckanog luka
- 1 šalica nasjeckanog poriluka
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice timijana
- 1/4 žličice soli
- 500g pilećih prsa
- 1/4 šalice senfa
- 1 žličica ružmarina
- 3/4 žličice papra
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pomiješajte luk, poriluk, češnjak, 2 žlice ulja, timijan i sol. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Na papir ravnomjerno rasporedite povrće. Piletinu stavite na povrće i pecite oko 10 minuta.
U međuvremenu pomiješajte senf, ružmarin, papar i preostalu žlicu ulja. Nakon 10 minuta izvadite lim iz pećnice i piletinu premažite smjesom. Vratite u pećnicu i pecite 30 do 40 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345