Frittata s pršutom i šparogama
Sezona divljih šparoga je daleko iza nas, ali za pripremu ove ukusne frittate možete koristiti i šparoge iz uzgoja.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 125 kcal / 523,00 kJ
Sastojci
- 12 kriški pršuta
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 125 g očišćenih šparoga
- 6 jaja
- 100 ml mlijeka
- 85 g naribanog ribanca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite 12 kalupa za muffine.
Svaki kalup lagano namastite i obložite kriškom pršuta. U tavi dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte narezane šparoge i pirjajte još 2 do 3 minute. Umutite jaja, mlijeko i ¾ ribanca i podijelite ravnomjerno u kalupe.
U svaki kalup dodajte luk i šparoge, i pospite preostalim ribancem. Pecite 18 do 20 minuta.
Ostavite par minuta da se ohladi, zatim izvadite iz posudica i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaNjoki sa šparogama, pršutom i graškom35 min12345
-
Jela od mesaFrittata sa šunkom, gljivama i špinatom10 min12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti