Goveđa rolada sa šampinjonima

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 250g nasjeckanih šampinjona
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica svježeg timijana
- 1/2 šalice suhog crnog vina
- 1kg goveđeg buta
- 100g usitnjene gorgonzole
Umak
- 2 šalice suhog crnog vina
- 2 šalice goveđeg temeljca
- 250g pasirane rajčice
- 1 žličica soli
- 2 listića timijana
Priprema
U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte gljive, sol, papar i timijan i dinstajte 5 do 7 minuta, dok gljive ne omekšaju.
Dodajte vino i kuhajte oko 10 minuta, tako da skoro do kraja ispari. Uklonite s vatre i pustite da stoje sa strane.
Prerežite goveđi but, ali ne do kraja tako da imate jedan čitavi komad. Na njega stavite plastičnu foliju i malo ga istucite. Maknite foliju i prekrijte ga smjesom do gljiva i pospite gorgonzolom. Pažljivo zarolajte meso i pomoću čačkalica ga zatvorite.
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za umak, osim timijana. U velikoj tavi zagrijte preostalu 1 žlicu maslinovog ulja i pržite meso 2 do 3 minute sa svake strane. Dodajte umak, listiće timijana, poklopite i pustite da proključa.
Smanjite vatru i kuhajte oko 1.5 sat. Kada je kuhano, narežite ga i poslužite s umakom.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345