Goveđa rolada sa šampinjonima
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 250g nasjeckanih šampinjona
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica svježeg timijana
- 1/2 šalice suhog crnog vina
- 1kg goveđeg buta
- 100g usitnjene gorgonzole
Umak
- 2 šalice suhog crnog vina
- 2 šalice goveđeg temeljca
- 250g pasirane rajčice
- 1 žličica soli
- 2 listića timijana
Priprema
U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte gljive, sol, papar i timijan i dinstajte 5 do 7 minuta, dok gljive ne omekšaju.
Dodajte vino i kuhajte oko 10 minuta, tako da skoro do kraja ispari. Uklonite s vatre i pustite da stoje sa strane.
Prerežite goveđi but, ali ne do kraja tako da imate jedan čitavi komad. Na njega stavite plastičnu foliju i malo ga istucite. Maknite foliju i prekrijte ga smjesom do gljiva i pospite gorgonzolom. Pažljivo zarolajte meso i pomoću čačkalica ga zatvorite.
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za umak, osim timijana. U velikoj tavi zagrijte preostalu 1 žlicu maslinovog ulja i pržite meso 2 do 3 minute sa svake strane. Dodajte umak, listiće timijana, poklopite i pustite da proključa.
Smanjite vatru i kuhajte oko 1.5 sat. Kada je kuhano, narežite ga i poslužite s umakom.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti