Gulaš od govedine

Gulaš od govedine

Gulaš od govedine
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 22.254
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Stari klasik koji uvijek izaziva osmjehe
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 312 kcal / 1.305,41 kJ

Sastojci

Sastojci za 4 osobe:

  • 30 dag posne govedine
  • 20 dag luka
  • 20 dag mrkve
  • 20 dag korijena peršina
  • 20 dag svježe rajčice ili 6 dag pirea od rajčice (četiri velike žlice)
  • 20 g ulja (četiri čajne žlice)
  • 12 dag kiselog vrhnja (do 12% mliječne masnoće, osam velikih žlica)
  • 4 dag brašna (dvije velike vrhom pune žlice)
  • velika žlica vinskog octa (kvasine), čajna žlica limunovog soka, ružmarin, čajna žlica crvene slatke paprike, lovorov list

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti:

Ukupne masnoće: 16 g
Zasićene masnoće: 3 g
Kolesterol: 56 mg
Kalij: 572 mg
Natrij: 453 mg
Ukupni ugljikohidrati: 18 g
Dijetna vlakna: 4 g
Šećer (monosaharid): 8 g
Bjelančevine: 22 g

Priprema:

Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk i povrće, dodajte govedinu narezanu na kockice i crvenu papriku. Podlijte vinom, octom, 2 - 3 velike žlice vode i dodajte začinsko bilje. Kada je meso smekšano, dodajte brašno i kiselo vrhnje razmućeno u malo vode i prokuhajte desetak minuta. Prije posluživanja dodajte veliku žlicu sjeckanog lišća peršina i čajnu žlicu limunovog soka.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti