Govedina teriyaki
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 550 g odreska
- 1 srednji luk, oguljen i sitno nasjeckan
- 5 cm svježega đumbirovog korijena, oguljenog i nasjeckanog
- 1 ljuta chilli paprika, bez sjemenki, sitno nasjeckana
- 6 žlica svjetlog soja umaka
- 2 žlice sakea ili slatkog šerija
- sok od 1 limuna
- 1 žličica bistrog meda
- 250 g ljepljive riže
- suncokretovo ulje, za prskanje
- Za ukrašavanje
- štapići mrkve
- štapići japanske bijele rotkvice
- stručak svježeg korijandra
Priprema:
1. Očistite odreske od viška masnoće i stavite u plitku vatrostalnu posudu. Po mesu posipajte nasjeckani luk, također i izmiješani chilli i đumbir.
2. Promiješajte umak od soje sa sakeom ili šerijem, sokom od limuna i medom. Dobro izmiješajte i prelijte po odrescima. Pokrijte i stavite da se marinira u hladnjaku barem 1 sat, a i duže ako vam vrijeme to dopušta. Odreske povremeno okrenite u marinadi.
3. Prokuhajte rižu u 450 ml vode 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite ako je potrebno te stavite u 4 nauljene posudice. Hitro preokrenite na 4 topla tanjura i držite na toplom.
4. Nauljite tavu, pa zagrijte do vrućeg. Ocijedite meso i pržite ga 2-3 minute sa svake strane, ili dok nije pečeno po vlastitom ukusu. Izvadite odreske iz tave i na tanko narežite. Posložite po toplim tanjurima, ukrasite mrkvom i rotkvicom te korijandrom i poslužite.
Savjet kuhara
Ljuta chilli paprika osobito je ljuta. Možete koristiti i blaže paprike. Veći komadi paprike sadrže manje voiatiinog ulja koje chillijima daje vatreniji okus.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaGulaš od govedine30 min12345
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaMongolsko meso1 h12345
-
Jela od mesaŠpageti bolognese1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti