Govedina teriyaki

Govedina teriyaki

Govedina teriyaki
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.838
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iznenadite društvo s odličnom govedinom teriyaki
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 550 g odreska
  • 1 srednji luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 5 cm svježega đumbirovog korijena, oguljenog i nasjeckanog
  • 1 ljuta chilli paprika, bez sjemenki, sitno nasjeckana
  • 6 žlica svjetlog soja umaka
  • 2 žlice sakea ili slatkog šerija
  • sok od 1 limuna
  • 1 žličica bistrog meda
  • 250 g ljepljive riže
  • suncokretovo ulje, za prskanje
  • Za ukrašavanje
  • štapići mrkve
  • štapići japanske bijele rotkvice
  • stručak svježeg korijandra

Priprema:

1. Očistite odreske od viška masnoće i stavite u plitku vatrostalnu posudu. Po mesu posipajte nasjeckani luk, također i izmiješani chilli i đumbir.

2. Promiješajte umak od soje sa sakeom ili šerijem, sokom od limuna i medom. Dobro izmiješajte i prelijte po odrescima. Pokrijte i stavite da se marinira u hladnjaku barem 1 sat, a i duže ako vam vrijeme to dopušta. Odreske povremeno okrenite u marinadi.

3. Prokuhajte rižu u 450 ml vode 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite ako je potrebno te stavite u 4 nauljene posudice. Hitro preokrenite na 4 topla tanjura i držite na toplom.

4. Nauljite tavu, pa zagrijte do vrućeg. Ocijedite meso i pržite ga 2-3 minute sa svake strane, ili dok nije pečeno po vlastitom ukusu. Izvadite odreske iz tave i na tanko narežite. Posložite po toplim tanjurima, ukrasite mrkvom i rotkvicom te korijandrom i poslužite.

Savjet kuhara

Ljuta chilli paprika osobito je ljuta. Možete koristiti i blaže paprike. Veći komadi paprike sadrže manje voiatiinog ulja koje chillijima daje vatreniji okus.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti