Kineski pileći rezanci za deset minuta

Kineski pileći rezanci za deset minuta

Kineski pileći rezanci za deset minuta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Brzo i jako, jako ukusno!
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1 pileća prsa bez kosti i kože, (oko 125 g) tanko narezana
  • 1 vezica mladog luka, nasjeckana
  • 100 g graška kojem se jedu i mahune i zrnje, očišćenog i prepolovljenog
  • 1 crvena čili papričica, sitno narezana
  • 2 žlice tamnog sojinog umaka
  • 75 g kuhane šunke, narezane
  • 250 g rezanaca s jajima
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog korijandera

Priprema

  1. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.
  2. Dodajte mladi luk, grašak i čili pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte sojin umak i šunku.
  3. U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.
  4. U smjesu od piletine i korijandra umiješajte skuhane i dobro ocijeđene rezance. Stavite sve zajedno u zagrijanu zdjelu za posluživanje i odmah poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti