Kineski pileći rezanci za deset minuta
Brzo i jako, jako ukusno!
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 pileća prsa bez kosti i kože, (oko 125 g) tanko narezana
- 1 vezica mladog luka, nasjeckana
- 100 g graška kojem se jedu i mahune i zrnje, očišćenog i prepolovljenog
- 1 crvena čili papričica, sitno narezana
- 2 žlice tamnog sojinog umaka
- 75 g kuhane šunke, narezane
- 250 g rezanaca s jajima
- 2 žlice svježeg nasjeckanog korijandera
Priprema
- Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.
- Dodajte mladi luk, grašak i čili pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte sojin umak i šunku.
- U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.
- U smjesu od piletine i korijandra umiješajte skuhane i dobro ocijeđene rezance. Stavite sve zajedno u zagrijanu zdjelu za posluživanje i odmah poslužite.
Izvor:
gastro.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći fajitas35 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPureći file na posteljici od zelenih mahuna i cikle20 min12345
-
Jela od mesaTalijanska piletina s rajčicom1 h12345
-
Jela od mesaPileći curry s jogurtom35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti