Kraljevske mesne okruglice

Kraljevska kombinacija teletine, junetine i svinjetine!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g mljevene junetine
- 250 g mljevene teletine
- 250 g mljevene svinjetine
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 jaja
- 120 g svježe naribanog parmezana
- 6 g svježe nasjeckanog peršina
- sol i mljeveni crni papar po ukusu
- 90 g smrvljenog kruha, malo odstajalog
- 350 ml mlake vode
- 250 ml maslinovog ulja
Priprema
- Pomiješajte junetinu, teletinu i svinjetinu u velikoj zdjeli. Dodajte češnjak, jaja, parmezan, peršin, sol i papar.
- Pomiješajte mrvice kruha u smjesu mesa. Polako dodajte vode, ali samo pola čaše za početak. Mješavina treba biti dosta vlažna, ali i dalje mora zadržati svoj oblik kada ju smotate u mesnu okruglicu. Oblikujte svu smjesu u mesne okruglice.
- Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite mesne okruglice u serijama.
- Kada mesna okruglica poprimi smeđu boju i postane lagano hrskava, izvadite ju iz tave i ocijedite na papirnatom ručniku.
- Ako je Vam smjesa ispadne previše vlažna, pokrijte mesne okruglice poklopcem dok se prže, tako da bolje zadrže svoj oblik.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i gljivama45 min12345
-
Jela od mesaTeleća rebrica s umakom od crnog vina2:40h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345