Medena guska

Ovakav recept je idealan za posebne prilike!
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- guska od 5-6 kg
- za marinadu:
- 3 velike žlice meda
- 1 čajna žličica svježe narezanog timijana
- 1 čajna žličica svježe narezanog korijandera
- 4 velike žlice blagog umaka od soje
- 3 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1 čajna žličica svježe naribanog korijena đumbira
- 1 čajna žličica mljevenog korijandera
- prstohvat mljevenog cimeta
Priprema
Isperite gusku iznutra i izvana te ju posušite s kuhinjskim papirom. Uklonite vrhove krila, vrat i iznutrice. Zavežite krila i noge guske i smjestite ju u nemetalnu posudu.
Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj posudi, a zatim prelijte preko guske. Poklopite i ostavite neka se marinira u hladnjaku preko noći, povremeno okrečući i zalijevajući.
Zagrijte pećnicu na 220 ° C.
Uklonite gusku iz marinade i posušite ju kuhinjskim papirom. Izvažite gusku, prenesite ju u lim za pečenje i pokrijte folijom. Pecite na 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 ° C i pecite 15 minuta po 450g guske.
Poslužite uz pečeni krumpir i povrće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345