Mediteranska piletina s krumpirima
Ukusna i bogato začinjena piletina.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 žličice sitno nasjeckanog češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 12 krumpira srednje veličine
- 1kg nasjeckanih pilećih prsa
- 3/4 šalice suhog bijelog vina
- 3/4 šalice pilećeg temeljca
- 1/2 šalice nasjeckane ljute papričice
- 1/4 šalice nasjeckanih maslina
- 2 šalice nasjeckanih rajčica
- 2 žlice svježeg bosiljka
- 1/2 šalice parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pomiješajte češnjak, ulje, sol i papar. Namastite lim za pečenje, ravnomjerno rasporedite krumpire, premažite ih smjesom i pecite oko 30 minuta.
Zagrijte tavu i namastite ju. Posolite i popaprite piletinu, pecite u tavi oko 5 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju i izvadite piletinu sa strane.
U tavu dodajte luk, pecite oko 5 minuta, dodajte vino i kada proključa ga kuhajte oko 2 minute. Dodajte krumpir, piletinu, temeljac, ljute papričice i masline. Kuhajte oko 3 minute, povremeno miješajući. Dodajte rajčicu i bosiljak. Kuhajte oko 2 minute. Pospite parmezanom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti